Verandering is de enige constante in je leven

//Verandering is de enige constante in je leven

Verandering is de enige constante in je leven

Ik heb even zitten twijfelen of dit wel de titel van een blog moest worden. Maar toen ik er tijdens het drinken van een kop koffie nog eens over nadacht, klopt de uitspraak best wel. Om de reden voor dit blog rond te krijgen moest ik alleen nog iets verzinnen wat deze verandering koppelt aan groei. Want GVMedia’s G en V staan voor Groei en Verandering. Nu is groei in het leven – en dan specifiek mijn eigen leven – geen constante. Verre van dat, er zijn dagen, maanden en zelfs nog langere periodes dat er geen merkbare groei is. Maar wel volop verandering.

Nieuwe energie
Het zijn vaak van die periodes waarin je wellicht nieuwe energie opdoet voor de volgende fase van je leven. Vergelijk het maar met een vliegtuig dat op de startbaan staat en langzaam begint te rijden. Steeds sneller tot de hele startbaan is afgelegd en dan ineens de neus omhooggaat en de reis naar de volgende bestemming begint. Los van wat je aan de grond hield, los van de zwaartekracht.

Geen groei?
Dat er even geen merkbare groei is, betekent dus niet dat er geen verandering is. Verandering tussen je oren, in je lijf en om je heen in een samenleving die steeds nieuwe prikkels en signalen op je afstuurt. Waarbij je je telkens probeert staande te houden tijdens een bijna continu bombardement van meningen, uitspraken, ontwikkelingen en angsten. Om soms heel stil te worden van mooie berichten, van mooie foto’s, van gedachten die vrienden met je delen.

Ook GVMedia verandert
En groeit door naar een nieuwe fase. In de eerste helft van dit jaar is het bestuur van de uitgeverij versterkt met Koen Romeijn, Liesbeth Korsman en Wouter ter Reehorst. Drie ondernemende auteurs die inmiddels diverse boeken op hun naam hebben staan. Op verzoek van Christien Broekhoven komen zij de uitgeverij versterken en toekomstbestendig maken. Want ook in de uitgeefwereld is verandering de enige constante. Het overgangstraject wordt samen met Christien en Wendy doorlopen, zodat bestaande en nieuwe auteurs, leveranciers en andere mensen rondom GVMedia alles kunnen blijven doen wat zij samen met ons en voor ons hebben gedaan. Daarbij zal GVMedia maximaal gaan inspelen op nieuwe digitale ontwikkelingen om datgene mogelijk te maken waarvoor de uitgeverij werd opgericht: mensen helpen bij de groei en verandering in hun leven. Zowel privé als zakelijk.

Wel groei!
Er is dus altijd sprake van groei, hoe langzaam dan ook.  Want al lijkt het niet zo, ook een boom groeit door in de winter wanneer de omstandigheden verre van optimaal zijn en de opwaartse sapstroom tot een minimum is afgenomen. En nu ik deze zin intik, vraag ik me ineens af of ook groei niet een constante is. Zelfs wanneer alles tegenzit en het voor buitenstaanders lijkt of er niets gebeurt. Mmm, iets om over na te denken en tijdens een volgend blog aandacht aan te schenken.

Door Wouter ter Reehorst

 
Door | 2020-08-06T10:53:33+00:00 juni 30th, 2020|Overpeinzing|Reacties uitgeschakeld voor Verandering is de enige constante in je leven