Sylvia Leegwater 2020-09-30T13:06:12+00:00
Sylvia Leegwater Dreamchild

Sylvia Leegwater (Roosendaal)

Sylvia Leegwater schreef onder de naam Sylvia Roosendaal diverse boeken zoals Mam heb jij dat nou ook, Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft, Handboek opvoeden; de kracht van het gezin, All in One – de tocht naar je diepere zelf en Enneatiener. Enige tijd geleden heeft Sylvia besloten onder haar meisjesnaam door het leven te gaan. Vandaar dat ze nu Sylvia Leegwater heet. Daarnaast runt ze DreamChild. Vanuit Dreamchild coacht ze ouders en verzorgt ze diverse beroepsopleidingen gericht op het kind van deze tijd.

Niets drukt zo zwaar op ouders als ongelukkige kinderen
“Mijn hele leven heb ik me aangetrokken gevoeld tot het werken met kinderen. Vanaf mijn eigen jeugd heb ik met veel plezier met hen gewerkt. Ikzelf ben moeder van drie kinderen. Mijn eerste kind heeft me uiteindelijk gestimuleerd om mijn ervaringen te delen met kinderen en andere ouders.

Toen mijn zoon vijf jaar was, vertoonde hij gedrag waarvan ik als moeder niet blij werd. Hij was druk, kon extreem kwaad worden, voelde zich duidelijk alleen en onbegrepen, praatte over stemmen in zijn hoofd en liet zich bovenal niet helpen. Niet door mij, maar ook niet door een instelling als het Riagg.

Een zoektocht voor mij als ouder naar mogelijkheden voor mijn zoon begon. Ik ontdekte dat er meer kinderen als Jesse waren, en dat er meer radeloze ouders rondliepen die geen gehoor vonden bij de bekende zorginstellingen. Wat me vooral opviel, was dat er ook veel volwassenen, die met kinderen werkten, mijn zoektocht deelden. Wat was er met deze kinderen aan de hand? Waarom reageerden ze niet goed op de bestaande opvoedingsmethoden en leermethodieken? Wat maakte deze kinderen zo bijzonder? Het werken met Jesse heeft mij veel inzichten gegeven in wie ik ben, en hoe ik in dit leven sta. Ik weet uit ervaring dat niets zo zwaar op ouders drukt als ongelukkige kinderen.

Opleidingen en cursussen hebben er tenslotte voor gezorgd dat ik nu ook de mogelijkheden heb om mijn ervaringen door te geven aan ouders/verzorgers, maar ook aan leerkrachten en therapeuten.”

www.dreamchild.nl

Van deze auteur in onze webshop te koop:

  • Vitaal moederschap kan je helpen je vitaler te voelen en te genieten van het moederschap. Aan de hand van teksten en oefeningen krijg je inzicht in wat energie vreet en wat energie geeft en hoe je de relatie met je kind(eren) goed krijgt en goed houdt.
    Kijk naar jezelf en leer jezelf kennen, en dan kun je weer genieten van al je rollen die je als vrouw hebt in dit leven.
  • Een innerlijk kind is een begrip dat steeds populairder wordt. Maar wat is nu eigenlijk een innerlijk kind? Een innerlijk kind is een deel van jou wat nog onvolgroeid is. Het is als het ware in de tijd stil blijven staan. Gebeurtenissen die extreme gevoelens hebben opgeroepen en die niet in zijn geheel verwerkt zijn laten een blauwdruk achter in je systeem. Al die ervaringen laten een innerlijk kind achter in jouw onbewuste, dat een bepaalde leeftijd heeft en bepaalde gevoelens. Deze gevoelens bepalen meer jouw gedachtegang en je gedrag in het dagelijks leven dan je je zou kunnen voorstellen.
  • De Ontdek jezelf kaartenset bestaat uit 35 kaarten voorzien van verschillende vragen. Deze vragen kun je gebruiken om jezelf beter te leren kennen, maar ze nodigen ook uit tot fijn gesprekken met vrienden. Heb je een coachingspraktijk? Dan zijn de kaarten een mooi hulpmiddel om je cliënt te helpen bij het krijgen van inzichten.  
  • Waarom doet mijn kind zo? Wat stimuleert mijn kind om een bepaald gedrag te vertonen? Hoe probeert mijn zoon of dochter daarmee mijn liefde te winnen? Sylvia Leegwater geeft aan de hand van het enneagram inzicht in deze gedragspatronen. Het is dan ook een boek dat iedere ouder zou moeten lezen.
  • Out of stock
    In dit boek gaat Sylvia Roosendaal niet in op opvoeden op zichzelf, maar zij beschrijft de verschillende ontwikkelingsfases van het kind. Zo krijg je als ouder/opvoeder inzicht in wat zich in iedere levensfase in het kind afspeelt en hoe je hierop kunt inspelen. Dit boek is nuchter en open geschreven en een must voor iedereen die het voorrecht heeft om een stuk mee te wandelen in het leven van een kind. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar via bol.com, Libris, Managementboek of een andere online boekenwinkel