Release party Binnen Kijken

//Release party Binnen Kijken

Release party Binnen Kijken

collage-2016-06-07Het was een fijn feestje, de release party van Binnen kijken, de dichtbundel van Elke Olthuis.

Binnen kijken is het debuut van dichter Elke Olthuis. Een bundel met gedichten over het leven en alles wat het te bieden heeft.

Over Binnen kijken
“Het is allemaal niet ingewikkeld. Ik ben chronisch ziek en jij niet. Of misschien ook wel. Eigenlijk maakt het niks uit. We zijn wie we zijn.
Dit is denk ik de belangrijkste les die ik heb geleerd. Op mijn 23e was ik klaar om mijn twee bachelors af te ronden, landskampioen te worden met het hockeyteam wat ik coachte en had ik de liefde gevonden waar ik al heel lang naar op zoek was. De diploma’s heb ik op zak, de titel ook en ben ik nog steeds samen met mijn liefde. 

Dit is wat de buitenwereld ziet. Zo is het uiteindelijke niet helemaal gegaan. Ik heb namelijk chronische Neuro-Borrelia. In de volksmond de chronische ziekte van Lyme. En dat is niet leuk. Alles wat ik had bedacht voor mijn toekomst toen ik 23 was heb ik los moeten laten. Een hel in het begin, maar uiteindelijk het grootste geschenk wat ik ooit had kunnen krijgen.
Het leven gaat nooit zoals je het in je hoofd hebt en dat is oké. Het leven is zwaar, maar ook geweldig en mooi. En ondanks al mijn tegenslagen, heb ik ook ontzettend veel bereikt. Je leven stopt niet als je ziek wordt. Je leven verandert.
Met deze gedichtenbundel geef ik u een kijkje in de gangen van mijn geest. Dat ten eerste. Maar veel belangrijker, ik hoop dat ik u ook een kijkje geef in de gangen van uw geest. Naar binnen kijken is het moeilijkste en het mooiste wat het is. Net als het leven.”

Door | 2015-02-01T11:18:21+00:00 februari 1st, 2015|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Release party Binnen Kijken