Olympisch versus Paralympisch

//Olympisch versus Paralympisch

Olympisch versus Paralympisch

rio-2016De afgelopen weken stonden in het teken van de Olympische Spelen. Je kon de tv niet aanzetten, internet niet opstarten de krant openslaan of er was iets Olympisch te melden. De medaillewinnaars werden uitbundig bejubeld en gehuldigd. Ook de koninklijke familie was aanwezig om de sporters aan te moedigen.

Het was één groot feest met veel sportieve hoogtepunten. Wij maken een diepe buiging voor de deelnemers aan de spelen. Wat ons betreft zijn het allemaal winnaars, al zullen een aantal daar zelf anders over denken.

De openings- en sluitingsceremonie waren grootse spektakels, kosten nog moeite zijn gespaard door het gastland Brazilië. Sowieso kost het organiseren van zo’n enorm event het gastland handen vol met geld. De gastheer van de Olympische spelen is tevens gastheer van de Paralympische spelen en dáár lijkt nu een dikke kink in de kabel te komen!

Geldproblemen bedreigen Paralympische Spelen, zo kopte de NOS onlangs.
Met name landen als Azië en Afrika dreigen hier de dupe van te worden. De sporters uit deze landen – die net zo hard getraind hebben als de paralympische deelnemers uit andere landen – kunnen de reis naar Brazilië niet betalen. De organisatie is echter al weken te laat met betalen.

image-6169059Ook voor het Rwandese dameszitvolleybal team zijn het spannende tijden. Na jaren keihard trainen onder leiding van o.a. de Nederlander Peter Karreman, hebben deze dames zich met bloed, zweet en tranen rechtstreeks geplaatst voor de spelen. Peter schreef over zijn belevenissen met dit team en de weg naar Rio een boek Onbeperkt – De Wereld aan mijn voeten dat na de spelen gaat verschijnen. Wij hebben de ruwe versie gelezen en zijn onder de indruk van de prestaties van dit team. En nu zou wegens geldproblemen al dit keiharde werken van deze dames en Peter voor niets kunnen zijn? En niet alleen voor deze sporters, maar voor alle sporters uit minder rijke landen. Hoe kan dit?! Waar is alle media-aandacht nu?

Sowieso is er al veel minder aandacht voor deze spelen. Zou de koninklijke familie nu weer op de tribunes zitten? Juichend, meelevend? Zijn er nu ook dagelijkse prime-time berichtgevingen op de televisie? Worden deze sporters ook zo groots ontvangen en gehuldigd bij terugkomst thuis? Deze sporters hebben met dezelfde inzet getraind en er jarenlang naar toe gewerkt om op dit hoge niveau te kunnen presteren. Net als de deelnemers aan de Olympische Spelen. Waarom is het verschil tussen de Olympische en Paralympische Spelen zo groot? Als u het weet, horen wij het graag!

Voorlopig gaan wij keihard duimen dat alle sporters die zo hard getraind hebben om deel te kunnen nemen aan de Paralympics. Duimt u mee?

 

Door | 2018-01-23T10:51:29+00:00 augustus 23rd, 2016|Overpeinzing|Reacties uitgeschakeld voor Olympisch versus Paralympisch