Leo van der Goot 2021-02-27T09:38:11+00:00

Leo van der Goot

Het gebrom van de zuigermotoren van DC6’en en Constellations drong door tot het zolderkamertje en voedde de fantasie van Leo van der Goot in Amsterdam West. Toen hij op de tram wachtte voor het Concertgebouw en de eerste DC8 met oorverdovend lawaai laag over de stad vloog, was hij verkocht. Altijd en overal kijkt hij omhoog, stopt hij bij een vliegveld, leest hij vele tijdschriften en sites over luchtvaart en tuurt hij uit het vliegtuigraam om te zien “wat er staat”; want je blijft een spotter.

Een succesvolle carrière bij radio (o.a. als discjockey bij Radio Noordzee en Veronica) en televisie (NPO, Veronica, RTL4) maakte het mogelijk zijn vliegbrevet te halen zodat hij niet alleen passief, maar ook actief van de luchtvaart kon genieten.

Van der Goot en maakte o.a. luchtvaartdocumentaires, waaronder Superwings en Skybound, die over de hele wereld werden uitgezonden en is samen met Jan Cocheret de stem bij vele vliegshows, zoals de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht.

Zijn debuut Gebroken Vleugels ontstond in een gesprek met Wouter ter Reehorst over een periode van de luchtvaart die Van der Goot als de meest opwindende beschouwt: het interbellum, de tijd tussen de twee wereldoorlogen, waarin de luchtvaart volwassen wordt.

Van deze auteur in onze webshop te koop:

  • Out of stock
    Wanneer Jefferson Parks terugkomt uit de eerste wereldoorlog wacht hem het harde bestaan van veeboer in het uitgestrekte en eenzame Nebraska. Als jachtvlieger heeft hij echter geproefd van de schoonheid en de vrijheid van het vliegen. Terwijl hij zijn droom waarmaakt achtervolgen de nachtmerries uit de oorlog hem meedogenloos… Een verhaal over de pijn van het verlies van kameraden, de verschrikkingen van het luchtgevecht en de hel in de loopgraven. Maar ook over de stress die de herinneringen aan dit alles met zich meebrengen en de onmacht om hierover te praten. Het boek is op dit moment alleen verkrijgbaar via de online boekenwinkels, zoals bol.com.