Jos Dolstra 2021-08-17T09:02:54+00:00

Jos Dolstra

Jos Dolstra is auteur van Body & Mind Language, Coachen met Body & Mind Language en Van bewust bewegen naar bewust Zijn. Ook is zij de grondlegster van de gelijknamige opleiding. Ze studeerde danstherapie, NLP, Laban bewegingsanalyse en karakterstijlen.
Alles wat Jos doet, doet ze vol passie en overgave!

Body & Mind Language gaat uit van de veronderstelling dat de manier waarop we door het leven zijn gevormd (onze levenshouding) weerspiegeld wordt door ons fysieke systeem (lichaamshouding).
De eerste stap tot inzicht en reflectie is een goed contact met het lichaam, dat onze grootste informatiebron is.

Door verandering in onze lichaamshouding aan te brengen, kunnen we een verschuiving in het denken en voelen teweegbrengen. De lichaamshouding is dus zowel de spiegel die onze levenshouding reflecteert als het middel dat we kunnen gebruiken om tot een andere levenshouding te komen.

“Elk mens kent zijn eigen verhaal, maar het gesproken woord kan slechts beperkt de diepe weggedrukte ervaringen bereiken. Ons lichaam, met zijn eigen unieke lichaamsgeheugen, biedt ons de mogelijkheid te her-ervaren waarin we ons hebben aangepast en tevens dat we meer zijn dan we ooit zouden kunnen beschrijven. Vanuit mijn zienswijze is Body & Mind Language een methode die ertoe kan bijdragen dat de ziel zich weer kan belichamen in het fysieke stelsel.”

www.bmi.nl

Bekijk hier het filmpje waarin Jos Dolstra vertelt over haar boek(en) en fascinatie voor de relatie tussen levenshouding en lichaamshouding.

Andere boeken van deze auteur:

  • Out of stock
    Body & Mind Language geeft inzicht in de boodschappen die lichaamstaal en lichaamshouding ons geven en laat zien hoe het gehele bewegingsapparaat – waaronder de manier van ademhalen, spanningen en slapte in het lichaam, de manier waarop lichaamsdelen bewogen worden en de klank van iemands stem – weergeeft wat er aan informatie binnen ons ligt opgeslagen. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar via bol.com, Libris, Managementboek of andere online boekenwinkels
  • Out of stock
    Na het succes van het eerste boek Body & Mind Language – de relatie tussen lichaamstaal, lichaamshouding en levenshouding komt Jos Dolstra met haar tweede boek, waarin zij haar visie op coaching toelicht. Naast bewust worden van de lichamelijke sensaties in ons lichaam, een belangrijke stap naar inzicht, richt Body & Mind Language (BML) zich op uiting. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar via bol.com, Libris, Managementboek of een andere online boekenwinkel
  • Out of stock
    In dit boek beschrijft Jos de relatie tussen lichaamshouding en levenshouding, het inzetten van houdingen tijdens coaching en training, de gezichten van pijn en de uitwisseling tussen persoonlijkheid en ziel. Naast theorie staat het boek vol inspirerende interventies. Op open wijze deelt Jos haar visie, kennis, creativiteit en levenservaring met de lezer. Dit boek is vanaf 25 augustus verkrijgbaar via online boekenwinkels, zoals bol.com