Jessica Larive 2018-02-04T14:15:46+00:00
Jessica Larive auteur van 1000 plaatsen 1 thuis

Jessica Larive

Jessica Larive werkt ruim 26 jaar als jurist in Brussel, Straatsburg en Luxemburg bij verschillende Europese instellingen.

Van 1984 tot 1999 is ze Europarlementariër voor de VVD. Sociaal beleid en werkgelegenheid, energie, technologie en de Economische en Monetaire unie, waaronder die ene Europese munt horen achtereenvolgens tot haar werkterreinen. Bovendien houdt ze zich  bezig met mensenrechten, cultuur, onderwijs, media en sport. Ook vrouwenrechten staan bij haar  al die tijd hoog in het vaandel.

Na 1999 schoolt ze zich om tot docent in Dru yoga, persoonlijke ontwikkeling en meditatie en zet in Spanje haar ‘Atalantacenter’ op.

Op 25 november was Jessica te horen op radio 1. Het interview is hier terug te luisteren en te bekijken.

Lees hier het interview in Nouveau (feb 2014)

Van deze auteur in onze webshop te koop:

  • In deze autobiografie in romanvorm  vertelt Jessica Larive openhartig over haar roerige leven vol ups en downs. De lezers krijgen een kijkje in de Europese keuken en de politiek, waar Jessica ruim 26 jaar een belangrijke rol vervult. Lees hoe zij vanuit een situatie van huiselijk geweld uitgroeit tot een succesvolle Europese politica (VVD). In haar boek schrijft Jessica Larive helder en eerlijk over haar ervaringen als onderdrukte jonge vrouw, als alleenstaande en werkende moeder, als pionier in een mannenbolwerk en als identiteitszoeker.