Hans Lemmens 2018-02-04T13:57:34+00:00
Hans Lemmens

Hans Lemmens

Hans Lemmens werkt als psychologisch medewerker binnen een GGZ-instelling en doet hier observaties, therapie en ouderbegeleiding. Hij heeft zich gespecialiseerd in hooggevoeligheid en autisme. Hans heeft hij een eigen praktijk voor coaching en therapie op het gebied van hooggevoeligheid, autisme en het grijze gebied ertussenin. Hij is auteur van de boeken Het elastiek tussen lichaam en ziel en Hoe mensen lichaam zijn en Liefde als kennis, de vrouw, de man, de graal.

Hans is als geen ander in staat om verbanden te leggen tussen diverse theorieën en filosofieën, waardoor zijn boeken bijzondere en verrassende inzichten opleveren.

Hans over autisme:
“Dat autisme steeds meer om zich heen greep, is niet verwonderlijk, want in de tijd na 1943 is de wereld zelf steeds autistischer geworden. De verstedelijking is toegenomen, waardoor mensen overspoeld raken met sociale prikkels. Om zich te wapenen gaat men zich afschermen. En dan is er nog de opmars van de computer. Met een computer kun je geen betrekking aangaan en hij gaat met jou geen betrekking aan. Een computer reageert ook niet op je gevoel en heeft zelf geen gevoelsuitingen. Hij doet uitsluitend een beroep op je hoofd, je verstand. Ook in de dagelijkse communicatie is de computer steeds duidelijker een centrale rol gaan spelen en het is niet ongewoon dat mensen die maar een paar huizen van elkaar vandaan wonen de voorkeur geven aan communicatie via de computer boven een bezoekje. Op deze manier programmeert de computer ons in feite tot autistisch gedrag.”

Hans Lemmens maakt onderscheid tussen het innerlijk en het gedrag, een onderscheid dat volgens Hans voor een dieper begrip van autisme cruciaal lijkt. Te vaak nog richt het autismeonderzoek zich uitsluitend op het gedrag, terwijl toch juist de kloof tussen het gedrag en het innerlijk een van de belangrijkste kenmerken is.

Bezoek zijn website voor meer informatie over Hans, zijn lezingen, coaching enzovoorts

Van deze auteur in onze webshop te koop:

  • Out of stock
    Steeds meer kinderen hebben te maken met een vorm van hooggevoeligheid. Ze zijn kwetsbaar, heel gevoelig voor indrukken vanuit hun omgeving en vaak erg eigenzinnig. Door hun kwetsbaarheid hebben ze veel houvast en controle nodig. Hans Lemmens benadert deze kinderen vanuit het oogpunt: ze zijn los met hun lichaam verbonden, ze leven meer in hun omgeving dan in hun lichaam. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar via online verkoopkanalen zoals bol.com.
  • Out of stock
    Volgens Hans Lemmens is de hele westerse cultuur in een hooggevoelige fase gekomen en bieden hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid een impuls tot vernieuwing van onze cultuur, onder andere in de richting van een zachtere omgang met het lichamelijke. Cultuur vat hij op als "de manier waarop mensen met elkaar omgaan". Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar via bol.com, Libris, Managementboek of een andere online boekenwinkel