Gaby Olthuis 2020-09-24T09:17:57+00:00

Gaby Olthuis

Een fijn mens, een bevlogen trainer, een bijzondere vrouw.
In maart 2014 is Gaby overleden.

Gaby Olthuis is haptotherapeut en schreef de boeken Dit is mijn grens en Rennen en Stilstaan. Daarnaast geeft ze diverse trainingen, lezingen en workshops en coacht ze mensen in haar praktijk.

“Na mijn conservatoriumstudie in Amsterdam heb ik naast de vijfjarige opleiding voor Haptonomie en Haptotherapie ook een vier jaar durende Psycho-Sociale opleiding gevolgd. Hierna ben ik in 1994 mijn praktijk gestart in Amsterdam. In deze periode heb ik diverse specialisatietrainingen en cursussen gevolgd, onder andere op het gebied van burn-out, Holotropic Breathwork en Coaching. Sinds 1997 heb ik een praktijk in Voorburg en Den Haag.

We leven in een tijd waarin het tempo verschrikkelijk hoog ligt; een tijd met veel mogelijkheden, maar ook met veel druk. We worden uitgedaagd om in de vijfde versnelling te functioneren, zowel op ons werk als privé. Veel mensen houden dit niet lang vol zonder klachten. Uitputting of zelfs een burn-out is dan een reëel risico.

Daarnaast lukt het maar weinig mensen goed hun grenzen te stellen en daadwerkelijk op het juiste moment nee te zeggen. Niet tegen hun partner, hun puberende kind, hun leidinggevende en vooral niet tegen zichzelf!

Het is daarom van groot belang dat mensen zich bewust zijn van hun grenzen en op tijd leren schakelen naar een lagere versnelling. Ik help mensen bij het leren voelen en weten waar hun grenzen liggen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.”

Van deze auteur in onze webshop te koop:

  • Dit is mijn Grens leert je voelen en weten wat je grenzen zijn op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je krijgt vele handvatten om je grenzen neer te leren zetten en er staan vele voorbeelden en casussen in waarin je jezelf zeker zult herkennen.
  • We leven in een tijd waarin het tempo verschrikkelijk hoog ligt; een tijd met veel mogelijkheden, maar ook met veel druk. We worden uitgedaagd om in de vijfde versnelling te functioneren, zowel op ons werk als privé. Veel mensen houden dit niet lang vol zonder klachten. Uitputting of zelfs een burn-out is dan een reëel risico. Dit boek laat zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je ondanks het hoge tempo in balans blijft. Het geeft je handvatten om zonder uitputting of burn-out de eindstreep te halen.