Fijne recensie 1000 plaatsen, 1 thuis

//Fijne recensie 1000 plaatsen, 1 thuis

Fijne recensie 1000 plaatsen, 1 thuis

Cover 1000 plaatsen 2Hebt U ooit wel eens een politiek boek gelezen waarin een politica met humor, zelfspot,zelfkritiek en durf haar eigen persoonlijke en politiek leven beschrijft?

Ik had dat tot voor kort ook niet. Of het is alleen politiek zonder ooit persoonlijk te worden. Of het is het levensverhaal van iemand die tijdelijk politica is geweest.

Jessica Larive was Europarlementariër en het had niet veel gescheeld of zij was ook in Den haag aan de slag gegaan.

Eerlijk gezegd moest ik ook even nadenken wie Jessica Larive ook al weer was en of een dik boek van haar de moeite waard zou kunnen zijn. Aanbevelingen van Frans Boogaard, Thomas Lepeltak en Hans Wiegel maakten mij nieuwsgierig.

1000 plaatsen 1 thuis is een kloek boek geworden met als ondertitel ; over mannen,politiek en taxichauffeurs.

Jessica larive doet openhartig verslag van haar privé en politieke leven. Haar opvattingen, haar Europese ideaal, haar twijfels het komt ruim aan bod. Haar soms turbulente leven, met ups en downs doet haar uiteindelijk zichzelf ontdekken.

Saai is het boek dus zeker niet ook al omdat zij talloze anekdotes heeft beschreven die een inzicht geven in leven en werk van een Europees politica. Haar reizen naar China en Cuba vertellen het verhaal hoe je als eenling wel degelijk politieke invloed kunt uitoefenen op star leiderschap.

Mij is de nadere kennismaking met Jessica Larive prima bevallen. Zij heeft de politiek inmiddels vaarwel gezegd en leidt nu in het Spaanse Atalanta  aan de Costa Blanca een Yoga-centrum.

Jessica Larive is in het boek ‘op zoek naar zichzelf’. “Wie voor zichzelf een vreemde is, kan geen thuis vinden. Waar zij ook zoekt.”,aldus Jessica Larive.

Zij heeft zichzelf duidelijk gevonden en vertelt op een geloofwaardige manier over haar persoonlijke ontwikkeling.

Ik kan de lezer van NieuwspoortNieuws dit boek van harte aanbevelen!

Hans Prakke, voormalig politiek verslaggever en hoofd voorlichting PvdA en SER.

Door | 2014-09-25T10:42:48+00:00 september 25th, 2014|Recensie|Reacties uitgeschakeld voor Fijne recensie 1000 plaatsen, 1 thuis