Elke Olthuis 2018-02-03T13:41:38+00:00

Elke Olthuis

Elke Olthuis (1988) werd geboren in Heemskerk. Nadat zij verhuisde naar Den Haag op haar vijfde vervolgde zij haar schooltijd in de Hofstad. In 2007 ronde zij het Gymnasium af en verhuisde zij naar Amsterdam waar zij begon aan de studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Dit was niet genoeg, dus in 2009 startte zij met haar tweede studie, Rechtsgeleerdheid, ook aan de Universiteit van Amsterdam. Beide studies rondde zij af in 2013. In dat zelfde jaar begon zij, aan de Universiteit Leiden, aan haar master Encyclopedie en Filosofie van het Recht.
In 2012 kreeg zij de neurologische vorm van de chronische ziekte van Lyme. Sindsdien gaat zij elke dag de strijd aan met haar ziekte. Zo startte zij eind 2013 de stichting Why not? om geld in te zamelen voor de Nederlandse Vereniging van Lymepatiënten en om aandacht te vragen voor de ziekte van Lyme.

Van deze auteur in onze webshop te koop:

  • Out of stock
    "Het is allemaal niet ingewikkeld. Ik ben chronisch ziek en jij niet. Of misschien ook wel. Je leven stopt niet als je ziek wordt. Je leven verandert. Met deze gedichtenbundel geef ik je een kijkje in de gangen van mijn geest. Dat ten eerste. Maar veel belangrijker, ik hoop dat ik je ook een kijkje geef in de gangen van uw geest. Naar binnen kijken is het moeilijkste en het mooiste wat het is. Net als het leven."