Dagboek van 2 uitgevers – tomaat, komkommer en spierballen

//Dagboek van 2 uitgevers – tomaat, komkommer en spierballen

Dagboek van 2 uitgevers – tomaat, komkommer en spierballen

Zomervakantie in het buitenland of in Nederland? Het waren extremen wat het weer aangaat. De uitgevers hebben heel veel gieters water naar het kantoormoestuintje gebracht om de dorstige komkommers en tomaten van de nodig verfrissingen te voorzien. Goed voor de spierballen zullen we maar zeggen. Een hoe klein dan ook moestuintje wil wel graag zon, liefde en heel veel water, maar het resultaat is er ook naar. We hebben heerlijke tomaten en lekkere komkommers.

De uitgevers zelf hebben ook de nodige liters non alcoholische drank gedronken tijdens de warme dagen. Terwijl de manuscripten gestaag binnen kwamen op onze computer hielden wij het na vijftien minuten lezen van het scherm voor gezien. Binnen achter de computer lezen was, zelfs met ventilator op standje storm, echt niet te doen bij die tropische temperaturen.
Gelukkig is het ondertussen afgekoeld, al lijkt het in Nederland toch altijd van het ene uiterste naar het andere te gaan. Ons hoor je echter niet klagen!

Stappen in het uitgeefproces
Een aantal van de auteurs houdt ons lekker bezig. Terwijl wij ons dagboek schrijven, leggen zij de laatste hand aan hun boek. Zodra de auteurs klaar zijn, mogen wij weer en gaat de tekst naar de redactie en de studio voor opmaak. Ondertussen wordt er dan ook stevig nagedacht over een passende cover voor een zo mooi mogelijk eindresultaat. Dit zijn toch wel mooie stappen in het proces van uitgeven.

De zin van zijnWillem Jan van de Wetering
Er was ook een verdrietig moment voor de uitgevers, een van onze dierbare auteurs, Willem Jan van de Wetering, is overleden. Hij zat nog boordevol plannen en had nog heel veel boekideeën, plannen en ideeën die nooit verder zullen komen dan dat. Gelukkig hadden een paar van de plannen al een behoorlijk concrete vorm. Er gaat dus zeker nog een boek van Willem Jan verschijnen met de titel ‘De zin van zijn’. Willem Jan schreef er zelf op zijn Facebookpagina het volgende over: “In dat boek heb ik al mijn kennis samengebracht die te maken met ons levenspad, het doel van je leven en hoe je om kan gaan met datgene wat er om je heen gebeurt en je niet zelf in de hand hebt. Ik beschrijf de allereerste incarnaties en het nut van meerdere levens hebben, wat de oorzaak is van het niet aangaan van dat wat echt pijn doet in ons leven, hoe je omgaat met dilemma’s en waarom er geen slechte keuze is.”

Door | 2019-08-20T11:52:32+00:00 augustus 20th, 2019|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 uitgevers – tomaat, komkommer en spierballen