Dagboek van 2 uitgevers – terugblik op januari

//Dagboek van 2 uitgevers – terugblik op januari

Dagboek van 2 uitgevers – terugblik op januari

De maand januari loopt op het eind, wat vliegt de tijd als je lekker bezig bent. De uitgevers begonnen de eerste werkdag van het jaar traditiegetrouw, zoals elke werkdag met koffie en een stukje hele pure chocolade. Het koffiemomentje werd een koffie moment, omdat we elkaar na bijna twee weken vakantie veel te vertellen hadden. Gezelligheid en werken horen bij Uitgeverij GVMedia bij elkaar.Al wat groeit en bloeit, ook in januari!
Weten jullie nog dat we knoflook in onze kantoorbalkontuin hebben gepoot? Dankzij het zachte weer van de afgelopen tijd doet de knoflook het bovengemiddeld goed, er steken al aardig wat sprieten boven de grond uit. We zijn zo benieuwd wanneer we kunnen oogsten en wat de opbrengst gaat zijn, zeker nu de temperatuur ondertussen weer flink aan het dalen is.
Kijkend uit het raam waren er nog meer verrassingen, dappere narcissen en blauwe druifjes die boven de grond uitkomen, als dat maar goed gaat…

Tot nu toe was het rustig in ons ‘flyby’ vogelvoeder pop-up restaurant, maar nu de eerste sneeuw op het moment van tikken naar beneden dwarrelt, kunnen we het buffet weer openen. Zo gezellig al dat gekwetter in de struik naast ons kantoor.

“Zeg beste uitgevers, hebben jullie ook nog wat uitgeefnieuws te melden?”
Jazeker! Zo zijn er de afgelopen weken een paar herdrukken afgeleverd, Kleur je karakter, Gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen en Opvoeden in deze tijd. De volgende uitdaging is de herdruk van De kracht van het gezin. In de originele versie van het drukbestand zitten illustraties, maar waar oh waar is het originele bestand, of beter, waar oh waar zijn de illustraties gebleven??

Het eerste nieuwe boek van het jaar wordt…
Verder heeft één van de uitgevers zich door de voorraad in ons magazijn geploegd om de jaarlijkse telling te verrichten en zijn de eerste producties voor dit jaar opgestart. Het eerste boek dat we dit jaar mogen verwachten is Ontwikkel je verborgen talenten met het Enneagram van Willem Jan van de Wetering. Voor dit boek wordt lettertype Lato gebruikt. Dit lettertype wist onze vormgeefster Willeke Vrij aangenaam te verrassen, ze kende het nog niet. Leuk dat ze voor ons en haar volgers de herkomst van de letter heeft opgezocht: “Toch eens gekeken waar die letter vandaan komt. Uit Polen! Ontworpen door ontwerper Łukasz Dziedzic. En… “Lato” betekent in het Pools “zomer”.

Meer weten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van alle uitgeefnieuwtjes.

 

Door | 2019-01-22T12:37:31+00:00 januari 22nd, 2019|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 uitgevers – terugblik op januari