Dagboek van 2 uitgevers – poldermeisjes

//Dagboek van 2 uitgevers – poldermeisjes

Dagboek van 2 uitgevers – poldermeisjes

20151008_124353Onze dagen zitten lekker vol, wij zijn druk met nieuwe titels en met onze auteurs. GVMedia werkt voor 99% met Nederlandse auteurs, daardoor kunnen wij snel schakelen met onze auteurs en kunnen auteurs er meestal bij zijn als de vrachtwagen van de drukker de boeken hier in ons magazijn komt afleveren.
Vaak weten wij niet hoe laat de chauffeur komt, maar dat maakt niet uit. We doden de tijd met het bespreken van de publiciteit bij een kop koffie en als het zo uitkomt dekken we gezellig de tafel en lunchen we uitgebreid met de auteur. Werken is voor ons geen straf, integendeel!

cover eenzameplekkenDe afgelopen week zijn wij op pad geweest om mee te werken aan een promotiefilmpje voor het boek Eenzame plekken in Nederland. Onder leiding van auteur en fotograaf Henk Ganzeboom togen we de polder in. Henk had de ideale plek gevonden voor de filmopnames. En zo zaten we lekker op een eenzame plek volop in het groen. Het zonnetje scheen, de lucht was mooi blauw en een nieuwsgierige koe keek al herkauwend toe, terwijl wij op onze stoeltjes een boek zaten te lezen. We hoefden niets te zeggen, het draaide om de stilte en de eenzaamheid.

Na de opnames en wat restjes polder van onze schoenen geschraapt te hebben, gingen we met Henk mee voor een lunch met zelfgemaakte overheerlijke tosti’s. Het moge duidelijk zijn dat we met een tevreden gevoel weer terug naar Heemskerk reden.

Ketchup en Body & Mind Language
Nu onze figurantenrol uitgespeeld was, was het tijd om weer écht aan het werk te gaan. Behalve Ketchup, wel op tafel niet op je bord van Claudia van der Ende op het punt geboren te worden. Naast nieuwe boeken produceren hebben we ook regelmatig te maken met het herdrukken van oude titels, dit keer het boek Body & Mind Language van Jos Dolstra. Wij proberen meerdere titels tegelijk te laten drukken dan zijn de prijzen vriendelijker. Goed plannen dus!

Herdrukken
En er waren nog meer herdrukken, wat geeft het een goed gevoel om te ervaren dat onze ‘oude’ boeken nog altijd zo goed gelezen worden! Gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen van Anne Marie van Bilsen is onlangs ook herdrukt, net als de boeken Enneagram als weg naar verandering, Enneagram voor jouw persoonlijkheid en Enneagram Code van Willem Jan van de Wetering. Deze laatste drie boeken hebben ook een vernieuwde cover gekregen.

Uitdagingen met Ketchup
Omdat we zo nauw samenwerken met onze auteurs, willen we ze ook zoveel mogelijk betrekken bij het uitgeefproces van hun boek. Daar hoort ook het aflevermoment bij. De uitdaging voor het verschijnen van Ketchup is om het boek in en uit de vrachtwagen te krijgen op de geboortedag van de auteur Claudia van der Ende. Als er op 25 oktober geen sneeuwstorm komt gaat dat lukken! Er is inmiddels een eigen Facebookpagina van Ketchup, kom je kijken?

Volgende week gaat een van de uitgevers de herdruk van Body & Mind Language afleveren bij Jos Dolstra. Fijn om weer eens lekker bij te kletsen bij een kop thee of koffie.

Het waren weer leerzame, leuke drukke en gezellige weken.

Door | 2015-10-20T11:54:28+00:00 oktober 20th, 2015|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 uitgevers – poldermeisjes