Dagboek van 2 uitgevers – over vakantie en hard werken

//Dagboek van 2 uitgevers – over vakantie en hard werken

Dagboek van 2 uitgevers – over vakantie en hard werken

TwinkelTerwijl de ene uitgever geniet van een welverdiende vakantie werkt de andere uitgever gewoon door, er is namelijk genoeg te doen. Zo is zij een week lang verantwoordelijk voor het welzijn van Twinkel. Twinkel het heel dierbare hamsterkind van de dochter van de vakantie vierende collega. Elke avond een uurtje spelen met het hamsterkind, het eten geven en ontdekken dat hamsters leuk zijn en absoluut gevoel voor humor hebben. Leuke nieuwe ervaring.

Dat ging naar Den Bosch toe… alweer
De andere dagdelen werden volledig in beslag genomen door uitgeverstaken. Zo stond er en een ritje naar Den Bosch op het programma. Wel even wennen zo een lange rit in mijn uppie zonder het zo leuke gezelschap van mijn collega (en laten we haar chauffeurs-skills niet vergeten en het ongekende talent altijd ergens een ongeplande toeristische route te kiezen). Ik moest het nu met de radio en de recht toe, recht aan route doen.

Leven in de schaduw
De eindbestemming in Den Bosch was het Lilianefonds om de laatste puntjes op de i gezet voor het foto boek Leven in de schaduw te zetten. We zijn nu zo ver gevorderd in dit stadium dat we er wel meer over mogen vertellen. Leven in de schaduw is een fotoboek met prachtige indringende foto’s gemaakt door Sacha de Boer. Het boek gaat over Albino kinderen in de Afrikaanse landen, Tanzania in dit specifieke geval. Het boek is onderdeel van een reizende tentoonstelling met de gelijknamige titel. Deze expositie start op 13 juni 2017 in Den Haag. Meer details volgen nog.
En wij van GVMedia (niet te verwarren met zij van wc-eend) zijn bij elke opening op elke nieuwe locatie aanwezig mét de bijbehorende boeken – die overigens ook gewoon via de boekhandel verkrijgbaar is. We zijn nog in gesprek met Sacha de Boer om signeersessies bij boekhandels in te plannen.

Vitaal afvallen met het Enneagram
Een totaal ander project was het afronden van het nieuwste Vitaaltje: Vitaal afvallen met het Enneagram. Anders wil overigens niet zeggen minder feestelijk (al proost het wel wat saai in je eentje).  Geen diëten, geen ‘moeten’, maar kijken naar dat wat jou beperkt zonder dat je het bewust doorhebt, dát is het geheim van dit boek waardoor je Vitaal kan afvallen met het Enneagram.

Kinderboek in wording
Voor de auteurs van Léon en de verdwenen koning is het een spannende tijd. Hun boek ligt nu bij de opmaak en het wachten is op 3 opzetjes voor de cover en het binnenwerk, zodat we de definitieve opmaak kunnen bepalen. Voor ons is dit ook altijd weer spannend, want wat gaat de creatieve geest van de vormgever ons brengen?

Hoera herdrukken
Naast de bekende verkoopkanalen heeft GVMedia ook een eigen webshop (voor wie dat nog niet wist). Naast boeken uitgeven, verzenden we ze dus ook zelf. En zo zagen we dat de voorraad Eenzame plekken in Nederland van Henk Ganzeboom en Geïnspireerd en ontspannen leven van Patricia van Walstijn wel weer aangevuld mochten worden. Altijd fijn om boeken te kunnen herdrukken, dat betekent dat ze graag gelezen worden.

Hoe mooi kan het werken in een uitgeverij zijn?! Het is het mooiste werk van de wereld, tenminste dat vinden deze twee uitgevers.

Door | 2018-01-23T10:39:04+00:00 mei 11th, 2017|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 uitgevers – over vakantie en hard werken