Dagboek van 2 Uitgevers – ontmoetingen en Izzie update

//Dagboek van 2 Uitgevers – ontmoetingen en Izzie update

Dagboek van 2 Uitgevers – ontmoetingen en Izzie update

collage-2016-04-26Zo zit je nog volop in de voorbereiding van de lezersdag, zo is het halverwege mei denk je dat het even rustig is en zit je tot over je oren in nieuwe mooie inspirerende producties. Mensen wat zit er veel leuks aan te komen! En wat is het beroep van uitgever bijzonder.

Terugblik Lezersdag
Eerst dan toch maar even een kleine terugblik op de Lezersdag, want wat wás het leuk!! De locatie was fijn en de verzorging van de innerlijke mens bijzonder aangenaam. Het was mooi om te zien hoe de mensen na een lezing de zaal verlieten. Menigeen was aangenaam verrast, een aantal waren geraakt en ontroerd en vrijwel iedereen was geïnspireerd. Voor zowel de bezoekers als de auteurs en was het aangenaam kennis maken met elkaar.

Li An Phoa
Fijne ontmoetingen zijn toch wel de rode draad in ons bestaan als Uitgevers. En of er nou wel of niet een boek uit voortvloeit, we zijn telkens weer dankbaar voor de mooie mensen die op ons pad komen. Zo kwamen we via Henk Ganzeboom in contact met Li An Phoa. Een hele inspirerende vrouw, geboeid hebben we tijdens het gesprek aan haar lippen gehangen en er maar gelijk een moment van gezellig lunchen in verwerkt. Li An is ecoloog, filosoof en bedrijfskundige. Ze startte Spring College, de eerste nomadische school, doceert aan de Nyenrode en Erasmus Universiteit en deelt vooruitstrevende visies op ecologie en economie met de groten der aarde. Een bijzonder mooi mens, we zijn heel benieuwd naar het vervolg, wat dit ook moge zijn.

Revalidatie in 7 werkwoorden
Vorig jaar hadden we een fijne ontmoeting met Aalt van de Glind. Hij had ons het een en ander gemaild en na een rondje googelen waren we onder de indruk van wat Aalt al allemaal gedaan had in zijn leven. Aalt is getrouwd, vader en opa. Hij schreef al aardig wat boeken, schaatste ooit de Elfstedentocht, liep de pelgrimstocht naar Santiago en bedacht de Koninklijke weg voor rolstoelers. En toen kreeg Aalt een beroerte… Met vallen en opstaan schreef hij een boek over zijn revalidatie. 7 Werkwoorden vormen de leidraad van dit bijzondere boek. Het was een fijn gesprek en een interessante ontmoeting. Destijds durfden we het niet helemaal aan met het boek, wisten we de juiste mensen en instanties wel te bereiken? Maar Aalt gaf niet op en dankzij zijn inspanning gaat het er na de zomer van komen, dan rolt Revalidatie in 7 werkwoorden – Lolita en de manke man van de persen.

Izzie update
acupunctuur izzieEen tijdje geleden konden jullie meelezen in het dagboek van Izzie – onze kantoorhond. Daarin was onder andere te lezen dat Izzies gezondheid wat te wensen over laat. Ze is inmiddels wel wat aangekomen, maar de dierenarts was nog niet geheel tevreden. De supplementencollectie is uitgebreid en daarnaast krijgt ze acupunctuurbehandelingen. Izzie ondergaat alles super braaf, op een enkel piepje na als een van de naaldjes op een wel erg venijnig plekje geprikt wordt. Nu, zo’n drie behandelingen verder, lijkt het aan te slaan en is er een voorzichtige gewichtstoename. We kunnen weer wat meer met ballen en touwen gooien. Mooi op tijd, want nu de zon zich steeds vaker laat zien, kunnen we ook weer wat vaker op ons ‘buitenverblijf’ vertoeven. Izzies favoriete ‘gooi-smijt-en apporteerlocatie’.

Door | 2016-05-17T12:49:05+00:00 mei 17th, 2016|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 Uitgevers – ontmoetingen en Izzie update