Dagboek van 2 uitgevers – oktober wat was je mooi

//Dagboek van 2 uitgevers – oktober wat was je mooi

Dagboek van 2 uitgevers – oktober wat was je mooi

Het was ons het maandje wel zeg! Wat was oktober prachtig en dan hebben we het niet alleen over het weer.
Zo was er de boekpresentatie van Wankelmoed van Berry Jacobs-Van Dongen. Hiervoor togen de twee uitgevers naar de geboortegrond van een van de uitgevers: Kerkrade. Vol trots vertelde deze uitgever over de rust en hoe er zelden files waren in het prachtige Limburgse landschap. Zo’n 20 kilometer voor de eindbestemming stonden we dan tot onze verrassing in een flinke file. Je verwacht het niet!

De file schoot voor geen millimeter op en het tijdstip van de officiële boekpresentatie kroop met rasse schreden naderbij. Een noodscenario dan maar, de boekpresentatie achterstevoren. Berry zou eerst haar verhaal doen en pas als wij binnen waren haar boek in ontvangst nemen.

We kwamen precies op het juiste moment binnen. Berry had een emotioneel betoog gehouden over haar boek, fragmenten voorgelezen en daarmee de hele zaal ontroerd. Gelukkig zijn wij goed in het breken van ijs en kwamen we, ongewild, met een soort halve slapsticktoestand, klem tussen 2 deuren binnenvallen. “Hallo, wij zijn van GVMedia!”
Ver na middernacht, na een zeer geslaagde presentatie en een overheerlijk diner in meer dan aangenaam gezelschap bij een lokaal Italiaans restaurant, togen de twee uitgevers huiswaarts. Wat was het prachtig. Ondertussen druppelen de recensies en bestellingen binnen. Tot nu toe is iedereen die Wankelmoed heeft gelezen enorm onder de indruk.

Nieuwe kaartensets
Ondertussen dobberen de nieuwe kaartensets op een grote boot rond op de oceaan. We hopen dat de kaartensets nog voor eind oktober in ons magazijn liggen, maar met al die stormen her en der is het afwachten. We hebben een aantal sets ter inzage ontvangen, deze waren met het vliegtuig vooruit gestuurd. Mensen wat een prachtige kaartensets! We houden jullie op de hoogte, volg ook vooral onze Facebookpagina voor alle laatste nieuwtjes.

Knoflook in de grond
Wat hebben we nog meer gedaan in oktober? We hebben onze groene vingers aan het werk gezet. Na een zeer vruchtbare zomerperiode hebben we onze kantoortuin winterklaar gemaakt. De overenthousiaste tomatenstruiken, volgend jaar toch maar 1 struik doen in plaats van 3, de tuin uit én knoflook erin. Ja ja knoflook! Een rondje Google liet ons weten dat als je teentjes knoflook in het najaar in de grond steekt, liefst in de buurt van aardbeien – hey die hadden we nog staan – je vanaf juni de knoflook kunt oogsten. Aangezien wij dol zijn op knoflook zijn we het experiment aangegaan.

Nieuwe manuscripten
Ook hebben we in oktober een aantal mooie manuscripten ontvangen waar we met veel plezier in aan het lezen zijn. Met die manuscripten moet nog van alles gebeuren voor het boeken zijn, maar we hopen toch in 2019 weer een aantal fraaie nieuwe boeken te kunnen ‘oogsten’.

Door | 2018-10-18T09:06:07+00:00 oktober 18th, 2018|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 uitgevers – oktober wat was je mooi