Dagboek van 2 Uitgevers – maar 1 maand van de spiritualiteit?

//Dagboek van 2 Uitgevers – maar 1 maand van de spiritualiteit?

Dagboek van 2 Uitgevers – maar 1 maand van de spiritualiteit?

Foto Henk GanzeboomJe knipt met je vingers en dan is daar ineens de maand van de spiritualiteit? “Waarom doen jullie niets aan de Maand van de Spiritualiteit?”, vroeg laatst iemand. “Jullie zijn toch ook van de spiritualiteit?”. Ja dat klopt wij zijn wel van de spiritualiteit, alleen duurt dat bij ons langer dan een maand. Groei en veranderen dat past in onze beleving niet in een maand. Maar dat er aandacht is voor groei en veranderen kunnen we alleen maar prijzen. Onze slogan is niet voor niets ‘Boeken van GVMedia zetten aan tot Groei en Veranderen’.

Het gelukkige lichaam
Het thema van dit jaar is ‘Het gelukkige lichaam’, momenteel rammelt en kraken die lichamen van de twee uitgevers aan alle kanten. Gevalletje te veel hooi, te kleine vork, te gulzig maar soms kan dat even niet anders. Wij zijn ons ervan bewust dat dit tempo te hoog ligt dat is al een eerste stap naar inzicht. Je bewust worden, of liever zijn van de spanning in je lijf en vervolgens bewust aan de slag gaan met ontspannen. Heb jij  dat wel eens geprobeerd? Bewust ontspannen? Dat vergt toch aardig nog wat inspanning! Vooral als gedachten door het hoofd stuiteren.

En toen was er yoga
Je hoofd leeg willen maken terwijl er honderden gedachten rond dwarrelen voelt als harken in een herfststorm. Het zet geen zoden aan de dijk. Maar wat dan wel? En met die vraag in onze hoofden werden de nieuwe kaartensets afgeleverd, waaronder de Yoga inzichtkaartenset. 37 Yoga oefeningen die ook de niet ervaren yoga-beoefenaar uit kan voeren. Actief aan de slag met ontspannen, maar dan gewoon lekker thuis. Je concentreren op de oefening, focussen op de ademhaling, dat was waar we naar op zoek waren. Helemaal gelukkig zijn die lichamen van ons nog niet, maar we zijn op de goede weg!

Jos Dolstra weet er alles van
629Over gelukkige lichamen gesproken. Jos Dolstra is toch wel de deskundige als het gaat omde relatie tussen lichaamshouding en levenshouding. Zowel haar boeken Body & Mind Language en Coachen met Body & Mind Language als haar opleidingen doen het goed. Wij merken dat het steeds belangrijker word dat lichaam en geest samenwerken, elkaar versterken en als het tegenzit ondermijnen.
Op 13 januari mocht Jos – in het kader van de Maand van de Spiritualiteit – in het radioprogramma Dit is de nacht vertellen over Body & Mind Language. Voor wie het gemist heeft, het is hier terug te beluisteren.

9 februari is de Maand van de Spiritualiteit weer afgelopen, wij gaan daarna nog vrolijk door met nieuwe boeken, mooie kaartensets en andere zaken die helpen bij het bewust worden van onze valkuilen. Spirituele groei, bewustzijn, respect voor het lichaam en reflecteren stopt nooit.

Door | 2015-01-20T11:11:43+00:00 januari 20th, 2015|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 Uitgevers – maar 1 maand van de spiritualiteit?