Dagboek van 2 Uitgevers – Herfststorm

//Dagboek van 2 Uitgevers – Herfststorm

Dagboek van 2 Uitgevers – Herfststorm

stormigLange avonden, storm, regen en misschien wel sneeuw, veel sneeuw. We gaan meer en meer uren binnen vertoeven de komende maanden en de klok gaat weer terug. We willen gezelligheid, warmte, een lekkere bank, kaarsjes, erwtensoep, en manuscripten om te lezen. Stapels manuscripten en dan dromen van grote successen en bestsellers.

Dromen, wij dromen vaak en veel. Wij zijn onder de indruk van de manier waarop Dirk van der Laan het wist te verwoorden tijdens zijn boekpresentatie. “Ik droom in het groot, over dat ik het zal maken”, zo zong Dirk.  Dirk wij dromen met jouw mee. Met dat we het maken zit het wel goed, want we maken – samen met de auteurs, vormgevers, drukkers, correctoren en redacteuren mooie boeken!

Genieten vanaf de zijlijn
Dirk tijdens presentatieBoekpresentaties zijn een heerlijke kers op de taart. Even ontspanning na alle inspanning. Dirk bezorgde zijn publiek een onderhoudende zondagmiddag met fijne anekdotes en leuke liedjes.  Lichtelijk ontroerd waren we door de vrienden en familieleden die ons kwamen bedanken omdat we geloofden in het boek van Dirk. Het is mooi om als uitgevers vanaf de zijlijn toe te kijken hoe een auteur en zijn dierbaren genieten van het moment.

Nieuwe producties
En nu? Nu zitten we volop in de promotie van het boek en werken we ondertussen hard aan nieuw te verschijnen titels. In november verwachten we Binnen Kijken, de dichtbundel van Elke Olthuis. Wij waren direct onder de indruk van de sprankelende persoonlijkheid van Elke en werden geraakt door haar prachtige gedichten. Een gedichtenbundel is ‘nieuw’ voor ons, maar ach dat was een autobiografische roman ook en die kwam er ook.

Bezoek
Vorige week hadden we tussen alle bedrijvigheid door ook een aantal bezoekers op kantoor. De roots van een van de twee uitgevers liggen in Twente, de Twentse tongval van Rein de Roo klonk haar als muziek in de oren. Interessant was het bezoek van Margreet Dekker, Margreet organiseert regelmatig lezingen in Oud Karspel. Met haar hebben we bekeken of er auteurs van ons interessant zijn om uit te nodigen. Daarnaast houdt Margreet zich bezig met het lezen van handen, ook die van ons zijn gelezen. Opmerkelijk wat onze handen haar allemaal wisten te ‘vertellen’.

Appelmoes
Appelmoes cover lowresEn dan is er Appelmoes! Appelmoes? Jawel, wederom een nieuw project voor ons. Appelmoes is een kinderboek met kleurrijke illustraties en … gedichtjes. Terwijl een pittige herfststorm over ons land raast, genieten wij van vrolijke tekeningen en  rijmpjes over uiteenlopende onderwerpen.

 

Door | 2014-10-21T10:58:07+00:00 oktober 21st, 2014|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 Uitgevers – Herfststorm