Dagboek van 2 Uitgevers – gekkenhuis

//Dagboek van 2 Uitgevers – gekkenhuis

Dagboek van 2 Uitgevers – gekkenhuis

gekkenhuisTerwijl de ene uitgever genoot van een welverdiende vakantie, bewaakte de andere uitgever het fort. Klinkt redelijk eenvoudig, maarrrrr op de een of andere manier kan die ene uitgever niet op vakantie gaan zonder dat het op kantoor een soort van gekkenhuis wordt. Dag uitgever, hallo chaos! Murphy’s wet alom!

Zo veranderen kabbelende riviertjes in woeste stroomversnellingen en volgen gebeurtenissen elkaar in een rap tempo op. Knopen moeten worden doorgehakt en uitdagingen het hoofd geboden. Wanneer er meerdere producties door elkaar lopen is een planning absoluut noodzakelijk. Maar zodra de ene uitgever op vakantie gaat, dendert de zorgvuldig geplande planning als een kaartenhuis in elkaar. Hoe doet ze dat?!

Gelukkig beschikt de andere uitgever over een ongekend improvisatietalent. Onderhandelen over drukprijzen. Overleg met auteurs en opmaakstudio’s. Geharrewar over quotes op het boek van Onbeperkt – de wereld aan je voeten van Peter Karreman en veelvuldig contact met het Lilianefonds. Maar als je dan na al die drukte en al die toestanden de definitieve drukproef ziet, met geweldige quotes en je krijgt een trotse auteur aan de telefoon… En twee andere auteurs zetten jubelende berichten over hun nieuwe Vitaaltje op Facebooken, dan wéét je wel weer waar je het voor doet.

De laatste uitdaging in deze roerige periode was de Internationaal Therapeut beurs. Normaal doen wij beurzen als duo, nu dus solo. Dat betekent een auto huren, met slapeloze nachten als gevolg omdat er in een onbekende auto met onbekende knopjes moet worden gereden. Voor de zekerheid de eigen TomTom mee, want wat als de navigatie van de onbekende auto niet goed werkt, met als gevolg twee stemmen die door elkaar dezelfde aanwijzingen roepen. Veel sjouwen met spullen en nauwelijks tijd voor eten en plassen. De beurs was leuk, de beurs was gezellig, en de beurs was rete vermoeiend.

En zo kwam de ene uitgever zongekleurd en uitgerust en mét kantoorhond op kantoor, welkom geheten door de andere, lichtelijk uitgebluste uitgever. Gelukkig was er koffie, speculaas, een blije kantoorhond en tijd voor alle verhalen en ervaringen.

Door | 2018-01-23T10:42:37+00:00 november 22nd, 2016|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 Uitgevers – gekkenhuis