Dagboek van 2 Uitgevers – de maand van…

//Dagboek van 2 Uitgevers – de maand van…

Dagboek van 2 Uitgevers – de maand van…

boeken2De dagen, weken en maanden vliegen voorbij, zo hadden we het idee voor een Lezersdag, zo is het de maand van die bewuste Lezersdag! Spannend, spannend, spannend! Wordt het wat wij ervan verwachten? Wordt het wat de bezoekers er van verwachten? Hoeveel bezoekers zouden er komen?

Ondertussen zijn we volop bezig om de dag verder vorm te geven, want hoe leuk je het ook verzint, er loopt altijd wel iets anders dan gedacht. Een tweetal sprekers kan onverwacht toch niet komen spreken, wat weer gevolgen heeft voor het programma. We schuiven er vrolijk op los en doen er alles aan om de bezoekers een inspirerende, gezellige en ongedwongen dag te bieden. Wij denken dat het, gezien het aanbod, de sprekers, de onderwerpen en de andere activiteiten wel moet lukken.
En mocht je nou zelf met een boekidee spelen? Of al wat op papier hebben staan? Dan ben je ook van harte welkom om van gedachten te komen wisselen met de aanwezige uitgevers.

Wat je nog moet weten over de lezersdag
De lezersdag is in het Ampt van Nijkerk in Nijkerk. Het Ampt heef mooie sfeervolle zalen en is makkelijk bereikbaar. De koffie/thee corner is de hele dag onbeperkt open. Daarnaast zijn er verse smoothies en andere lekkernijen. Het Ampt heeft een lekkere lunch op het menu staan, maar je kunt er ook voor kiezen zelf je lunch mee te nemen. Je kunt kaarten inclusief (€ 24,45) en exclusief (€ 9,95) lunch bestellen.

Dat ging naar Tilburg
kaart 34 LeonoorEen van de uitgevers was van de week op pad. De reis ging naar Tilburg naar Leonoor Metten. Een tijdje geleden was zij bij ons op kantoor ter kennismaking. Leonoor heeft namelijk een prachtige kaartenset ontwikkeld. Met het productieproces voor de deur moesten er nog wel wat zaken doorgesproken worden en was het tijd voor een tegenbezoek. Leonoor gaat aan de slag met alle laatste punten op de i, zodat we dit jaar nog de kaartenset kunnen laten drukken. Benieuwd naar de kaarten? Ze geeft regelmatig een voorproefje van de kaarten en de uitleg op haar Facebookpagina.

Een diepe buiging
Vorig jaar maakten we kennis met Aalt van der Glind, hij wilde met ons een boekidee bespreken. Tijdens ons gesprek presenteerde hij een kant en klaar manuscript over de gevolgen van een herseninfarct, het revalidatieproces en de invloed van dit infarct op de directe omgeving. Een mooi, open en verhelderend boek. We waren enorm enthousiast, maar zagen wel een aantal beren op de weg. Een boek uitgeven is voor de uitgeverij een grote investering. De grootste beer op onze weg is dat wij niet thuis zijn in de doelgroep voor dit boek, dus durfden we het eigenlijk niet aan om het boek uit te geven. Hier hebben we heel open met Aalt over gesproken. Tot onze aangename verrassing belde Aalt van de week om te vertellen dat hij niet stil heeft gezeten het afgelopen jaar. Dankzij zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen kunnen wij zijn boek toch uitgeven. Dan kunnen we niets anders dan een diepe buiging maken! Dit boek verdient het om gedrukt te worden, we houden jullie op de hoogte.
De titel kunnen we vast verklappen: Revalidatie in 7 werkwoorden – Lolita en de manke man

En ondertussen
Ondertussen wordt er hard gewerkt ten kantore in Heemskerk! Naast de kaartenset van Leonoor en het boek van Aalt komt er ook een compleet vernieuwde versie van het boek Ontdek je sterkte kanten. We hebben samen met Willem Jan van de Wetering wat nieuws bedacht voor dit boek. Ontdek je sterke kanten geeft inzicht in de 9 verschillende Enneagramtypen. Willem Jan heeft bij elk type een filmpje opgenomen. In het boek komen links naar dit type, waardoor het nog eenvoudiger wordt om de verschillende Enneagramtypen te herkennen.

schets karineOok van Sylvia Leegwater verschijnt er weer een nieuw boek dit jaar: Vitaal Moederschap. Het boek is voorzien van mooie illustraties, getekend door Karine Endhoven. We vonden de illustraties zo leuk, dat we besloten hebben bij het boek een set kaarten te doen, voorzien van een aantal van de tekeningen. Leuk om in te lijsten of te versturen.

We sluiten het dagboek af met een tip
In aanloop naar de Lezersdag hebben we in onze webshop een aantal leuke aanbiedingen. Daar komen er de komende tijd nog een paar bij. Deze aanbiedingen zijn geldig tot en met de Lezersdag, dus ook tijdens deze dag kun je de boeken extra voordelig aanschaffen.

Door | 2016-04-12T12:37:14+00:00 april 12th, 2016|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 Uitgevers – de maand van…