Dagboek van 2 uitgevers – dat regelen wij wel even!

//Dagboek van 2 uitgevers – dat regelen wij wel even!

Dagboek van 2 uitgevers – dat regelen wij wel even!

we can do itEn zo kregen we een bericht met de vraag naar een titel die niet meer op voorraad was in ons magazijn. Het ging in dit geval niet om 1 exemplaar, maar om een grote bestelling die op zeer korte termijn moest worden geleverd. “U wilt niet voorradige boeken gisteren in huis? Wij regelen dat wel even!” Hoe? Nou even heel diep ademhalen en vervolgens schakelen in de hoogste versnelling om het onmogelijke mogelijk te zien maken!

Van A naar B
De drukker kon snel produceren, hoera, maar hoe kwamen de boeken diezelfde dag nog van A naar B? Of beter van Culemborg naar Leiderdorp?
Ook daar draaien wij onze hand niet voor om, wel de autosleutel! En zo toog één der uitgevers richting Culemborg, om met een auto volgeladen naar Leiderdorp te tuffen. Alles zat mee, dus de klant had, weliswaar niet gisteren, maar evengoed ruim op tijd zijn boeken! Met een voldaan gevoel en grote glimlach keerde één der uitgevers huiswaarts. Klus geklaard, klaar voor de volgende uitdaging.

Aircoloos
Die uitdaging diende zich al snel aan. Op de warmste dag van de maand augustus stond er een afspraak gepland bij het Lilianefonds. Niet dat we dat bewust op die dag hadden gedaan, de temperatuur kwam toevallig zo uit. Datzelfde toeval maakte dat de airco van de auto van de andere uitgever het had begeven. Vastgeplakt aan onze stoelen bereikten wij de plaats van bestemming in Den Bosch. Gelukkig was het binnen koel en was er voldoende koud water. Na een fijn gesprek, over het boek Leven in de schaduw en de bijbehorende expositie keerden we huiswaarts, vol verlangend naar een verkoelende douche, maar met een goed gevoel na een fijn gesprek.

Geseald setje
Ondertussen hadden we nog een ‘date’ te regelen tussen een boek en bijbehorend luisterboek. Bij het kinderboek Léon en de verdwenen koning hoort een luisterboek. Echter het boek wordt op een andere plek in Nederland gedrukt dan waar het luisterboek wordt geperst. Aan ons de kunst dit samen te brengen op een centrale locatie waar ze als setje geseald worden, voor ze eind september richting boekhandel gaan. Geen punt voor dit vindingrijke duo, wij regelen dat wel even!

En zo hebben we wel vaker van dit soort situaties. Mogelijk nieuwe auteurs die op doorreis zijn en graag een gesprek willen over een manuscript… op zondag, prima. Op gierend korte termijn een boek leverbaar krijgen bij een expositie, kom maar op. We hebben zelfs midden tussen de verhuisdozen, halverwege een verhuizing met een auteur een promotieplan opgezet voor zijn boek. Want zo zijn wij, wij regelen dat wel even.

PS de uitdaging rondom de naam van auteur Willem Jan van de Wetering en Bol is nog volop gaande, daar duurt het regelen toch iets langer dan ‘even’.

 

 

 

Door | 2018-01-26T12:55:51+00:00 september 5th, 2017|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 uitgevers – dat regelen wij wel even!