Auteur uitgelicht (vervolg) 2020-10-05T14:06:49+00:00

Deze maand in de spotlights:
Sylvia Leegwater

Sylvia Leegwater Dreamchild

Sylvia Leegwater is moeder van drie kinderen. Ze is eigenaar van DreamChild, een opleidingsinstituut voor ouders, opvoeders en professionals. Naast de vele trainingen ontwikkelde ze in 2004 de opleiding Gezins- en KinderCoach, waarbij ze met de ouders op zoek gaat naar hun innerlijk kind. Het Enneagram heeft een speciaal plekje in haar hart en dat vind je dan ook terug in al haar boeken en trainingen.

“Mijn hele leven heb ik me aangetrokken gevoeld tot het werken met kinderen. Vanaf mijn eigen jeugd heb ik met veel plezier met hen gewerkt. Ikzelf ben moeder van drie kinderen. Mijn eerste kind heeft me uiteindelijk gestimuleerd om mijn ervaringen te delen met kinderen en andere ouders.”

Over haar nieuwste boek

(klik hier om te bestellen)

Waarom doet mijn kind zo?
Wat iedere ouder zou moeten weten over zijn kind

In een tijd waarin zoveel nadruk wordt gelegd op de geestelijke gezondheid van het kind, waarin zoveel handvatten worden gevraagd door ouders en opvoedkundigen voor het gedrag van het kind, en er zoveel medicatie wordt uitgeschreven, is er nu dit boek dat aangeeft hoe jouw kind in elkaar zit.

Dit boek helpt je jouw kind te begrijpen op een veel dieper niveau dan alleen de buitenkant.

Elk kind verlangt naar een liefdevolle ouder. En als ouder heb je het beste met je kind voor en wil je het liefdevol begeleiden naar volwassenheid. Het echte leven is echter vaak heel ingewikkeld en soms vraag je je dan af: 'Waarom doet mijn kind zo?'

In dit boek krijg je daarop antwoord. Maar ook op vragen als: ‘Wat stimuleert mijn kind om een bepaald gedrag te vertonen?’ En ‘Hoe probeert mijn zoon of dochter daarmee mijn liefde te winnen?’

Dit boek zal ouders dan ook nooit vertellen dat zij hun kind niet goed opvoeden. Als een kind zich onveilig voelt, zegt dat alles over de interne belevingswereld van het kind en niets over de opvoeding. Dit boek helpt je als ouder je kind juist beter te begrijpen en ook beter te begeleiden.

Aan de hand van het enneagram geef auteur Sylvia Leegwater je inzicht in deze gedragspatronen. Dit is dan ook een boek dat iedere ouder zou moeten lezen.

Wat dit boek zo bijzonder maakt
Wat dit boek zo bijzonder maakt is dat het je als ouder helpt het gedrag, de angsten of de overtuigingen van je kind beter te begrijpen. Wanneer je straks de omschrijvingen van de enneatypes leest, herken je je kind of jezelf misschien al in een van deze negen typeringen. Dat zou een mooi begin zijn. Bij elke omschrijving vind je uitgebreide informatie hoe je je kind kunt helpen om zich verder te ontwikkelen of om zijn focus op een bepaalde kwaliteit, zijn verdedigingsmechanisme, om te buigen.

Boekgegevens:

Titel: Waarom dit mijn kind zo?
Subtitel: Wat iedere ouder zou moeten weten over zijn kind
Auteur: Sylvia Leegwater
Prijs: € 17,95
Verkrijgbaar bij Uitgeverij GVMedia en online verkoopkanalen

www.gvmedia.nl

Van deze auteur te koop in onze webshop:

  • Vitaal moederschap kan je helpen je vitaler te voelen en te genieten van het moederschap. Aan de hand van teksten en oefeningen krijg je inzicht in wat energie vreet en wat energie geeft en hoe je de relatie met je kind(eren) goed krijgt en goed houdt.
    Kijk naar jezelf en leer jezelf kennen, en dan kun je weer genieten van al je rollen die je als vrouw hebt in dit leven.
  • Een innerlijk kind is een begrip dat steeds populairder wordt. Maar wat is nu eigenlijk een innerlijk kind? Een innerlijk kind is een deel van jou wat nog onvolgroeid is. Het is als het ware in de tijd stil blijven staan. Gebeurtenissen die extreme gevoelens hebben opgeroepen en die niet in zijn geheel verwerkt zijn laten een blauwdruk achter in je systeem. Al die ervaringen laten een innerlijk kind achter in jouw onbewuste, dat een bepaalde leeftijd heeft en bepaalde gevoelens. Deze gevoelens bepalen meer jouw gedachtegang en je gedrag in het dagelijks leven dan je je zou kunnen voorstellen.
  • De Ontdek jezelf kaartenset bestaat uit 35 kaarten voorzien van verschillende vragen. Deze vragen kun je gebruiken om jezelf beter te leren kennen, maar ze nodigen ook uit tot fijn gesprekken met vrienden. Heb je een coachingspraktijk? Dan zijn de kaarten een mooi hulpmiddel om je cliënt te helpen bij het krijgen van inzichten.  
  • Waarom doet mijn kind zo? Wat stimuleert mijn kind om een bepaald gedrag te vertonen? Hoe probeert mijn zoon of dochter daarmee mijn liefde te winnen? Sylvia Leegwater geeft aan de hand van het enneagram inzicht in deze gedragspatronen. Het is dan ook een boek dat iedere ouder zou moeten lezen.