Dagboek van 2 Uitgevers – manuscriptplezier

//Dagboek van 2 Uitgevers – manuscriptplezier

Dagboek van 2 Uitgevers – manuscriptplezier

book-and-grass-106122-mManuscripten lezen is leuk, vooral als je dit lekker buiten in het zonnetje kunt doen. Wanneer wij ons buiten installeren met drinken, stoeltjes en manuscripten levert dit steevast commentaar op van onze buren. “Zo wil ik ook wel werken!”. En inderdaad, manuscripten lezen kan heel leuk zijn, vooral als we een klein pareltje te pakken hebben en maar niet kunnen stoppen met lezen.

Soms echter is het worstelen, worstelen en nog eens worstelen. Wij lezen de binnengekomen manuscripten onafhankelijk van elkaar, zodat we elk manuscript neutraal kunnen benaderen. Wanneer blijkt dat we beide moeten worstelen houdt het op en laten we de auteur weten dat zijn/haar boek niet geschikt is voor ons.

Wederzijds respect
Van de meeste manuscripten die we deze zomer gelezen hebben werden we erg enthousiast. Dat uit zich in hardop gegrinnik als iets grappig is, knikken als de herkenning zich openbaart en het geen oog en oor meer voor de omgeving hebben, omdat we volledig opgaan in het manuscript.
Voor ons het moment om persoonlijk kennis te maken met de auteurs. Aangezien het produceren van een boek een intensief proces is, vinden we een persoonlijke klik met de auteurs wel erg belangrijk. Wederzijds respect en vertrouwen zijn voor ons onmisbaar bij het produceren van een mooi eindproduct.

We willen geraakt worden
“Geven jullie alleen die boeken uit waardoor jullie zelf geïnspireerd raken, die jullie inzichten geven en waar jullie persoonlijk als mens van gaan groeien?”,  werd ons pas gevraagd door een auteur die op bezoek was. Het speelt zeker een rol. Een boek van GVMedia zet aan tot groei en veranderen, als wij dat zelf niet toepassen in ons dagelijkse leven wat heeft het dan voor zin onze slogan te handhaven? We willen geraakt worden door hetgeen we lezen, dat stimuleert ook onze creativiteit en kietelt het enthousiasme om vol voor het boek te gaan.

En gekieteld zijn we dus deze zomer! Door Dirk van der Laan met zijn boek Op weg naar een nieuw bewustzijn, een wetenschapper zoekt naar de zin van het bestaan. Door Elke Olthuis met haar gedichtenbundel Binnen kijken. Door Claudia van der Ende met haar Ketchup wel op tafel, niet op je bord en door Josha Roymans en Anne Moes en hun vrolijke Appelmoes.

Ambities
Wij doen er alles aan om onze lezers te vinden en blij te maken met mooie diverse aansprekende titels. Onze ambitie is het niet te groeien door heel veel boeken uit te geven. Wij ambiëren groei met een handvol boektitels per jaar die indruk maken op onze lezers en lezeressen en waar inhoudelijk over van gedachten gewisseld kan worden. Kwaliteit boven kwantiteit, daar gaan wij voor!

Door | 2014-09-11T10:38:22+00:00 september 11th, 2014|Dagboek|Reacties uitgeschakeld voor Dagboek van 2 Uitgevers – manuscriptplezier